easybox logo red

Sjablonen, documenten op maat in jouw huisstijl

templates examples .png

Facturen, offertes en andere documenten aanpassen aan de huisstijl van jouw zaak en op maat maken van klanten, is een taak waar iedere ondernemer vroeg of laat voor staat.
Met onze sjablonen doe je dit snel en eenvoudig.
“Set and forget.” Zalig! 

templates examples .png
yellow poly

Wat zijn sjablonen? 

Een sjabloon is in feite een vooraf ingestelde vormgeving voor een document (bv. factuur, offerte, creditnota).  Je bepaalt wat er wordt getoond en hoe het eruit gaat zien. Je logo, lettertype, kleuren, bijlages, voetnoten, etc…. kun je heel eenvoudig invoegen en aanpassen aan je smaak. Ook de keuze wat betreft zichtbaarheid van bundelitems wordt hier bepaald. Je bepaalt of je gedetailleerde of eenvoudige prijsinformatie aan jouw klanten toont. Easybox ondersteunt een onbeperkt aantal sjablonen voor ieder documenttype per actieve taal.

Voordelen van sjablonen

  • Inhoud en vorm zijn gescheiden. Alle factuurdata zijn bij aanmaak volledig beschikbaar op de manier dat je gewend bent. Het sjabloon bepaalt dan welke factuurdata je toont en hoe.
  • De ideale vormgeving van ieder document staat klaar voor (her)gebruik. De gegevens worden automatisch op de juiste plaats getoond. Standaard bijlages, zoals algemene voorwaarden, worden vanzelf ingevoegd. Alles ziet er netjes uit zoals je hebt gekozen.
  • Je komt altijd consistent naar buiten. Jouw onderneming wint dan kracht als merk.
  • Er is daarnaast ook de flexibiliteit naar taal, documenttype, activiteit en klanten.
    Heb je ook anderstalige klanten? Een speciaal project of een tweede activiteit? Maak dan gewoon een passend sjabloon met bijbehorende logo, kleur, taal en labels en aangepaste bijlage. Simpel!
  • Ook voor intern gebruik kan het gemakkelijk zijn om verschillende documenttypes van een ander sjabloon te voorzien. Zo is het mogelijk om al puur visueel het onderscheid snel te zien.

Gebruik

Sjablonen maak je in principe maar eenmaal aan in de organisatie-instellingen van Easybox.

Wil je toch nog iets wijzigen achteraf? Geen probleem.
Er zijn meer dan 30 verschillende elementen die je kunt instellen en bewaren per taal, per documenttype.

Meer details in onze kennisbank.

Daarna roep je ze op bij het maken van offertes, facturen en creditnota’s.
Heb je verschillende sjablonen per type klant? Selecteer dan eenvoudig het juiste sjabloon en alle facturatie info wordt op maat van de klant getoond.
Handig!


lightbulb on Help!! Meer dan 30 instellingen?
Maak je geen zorgen. Bij de start van jouw Easybox abonnement worden alle benodigde sjablonen vooraf ingesteld. Volledig klaar voor gebruik!

cropped fav

Kennisbank