easybox logo red

Mobiele facturatiesoftware: onderweg factureren

click conversion scaled.jpg

Of u nu een dynamische freelancer bent die met verschillende klanten en projecten omgaat, of een kleine ondernemer die tegen scherpe deadlines en cashflowproblemen oploopt, u hebt tools nodig waarmee u altijd een stap voor blijft. Maak kennis met mobiele facturatiesoftware – de digitale partner die de manier van ondernemen in de 21e eeuw een nieuwe dimensie geeft.

Stel u voor: u heeft net een succesvol project afgerond en uw klant staat te wachten om de factuur te betalen. In plaats van terug te keren naar kantoor, achter uw computer te zitten en een factuur op te stellen, haalt u uw smartphone of tablet tevoorschijn, maakt u in enkele minuten een factuur en verstuurt u die terwijl u nog bij de klant bent. Dat is de flexibiliteit en efficiëntie die mobiele facturatiesoftware met zich meebrengt.

Mobiel factureren is niet alleen handig, het is een krachtig hulpmiddel voor de groei en financiële controle van kleine en middelgrote ondernemingen. Het gaat om het omarmen van de flexibiliteit om onderweg te factureren, snel te reageren op kansen en de motor van uw bedrijf vlot te laten draaien. Laten we er eens induiken en ontdekken hoe mobiele facturatiesoftware uw geheime wapen kan zijn voor zakelijk succes.

yellow poly.png

Voordelen van mobiele facturatiesoftware

Stel u voor dat uw bedrijf een goed geoliede machine is. Het moet soepel, efficiënt en met zo weinig mogelijk haperingen draaien. Hieronder ontdekt u hoe mobiele facturatiesoftware het ontbrekende onderdeel kan zijn dat ervoor zorgt dat uw machine blijft draaien:

Efficiëntie binnen handbereik

Als eigenaar van een kleine onderneming bent u voortdurend onderweg om klanten te ontmoeten, evenementen bij te wonen en werk af te krijgen. Met mobiele facturatiesoftware creëert en verstuurt u facturen rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet. Zo hoeft u niet te wachten tot u weer achter uw bureau zit. Dit betekent snellere facturatie en snellere betalingen.

Controle over cashflow

Elk bedrijf heeft cashflow nodig om te groeien. Met mobiele facturatie kan u facturen versturen onmiddellijk nadat een klus is geklaard. Dit betekent dat uw klanten u sneller kunnen betalen, waardoor uw cashflow gezond blijft en uw stressniveaus laag.

Geen papierwerk meer

Herinnert u zich die stapels papieren facturen en bonnetjes nog? Met mobiel factureren is dat verleden tijd. Voortaan kan u al uw facturen en uitgaven digitaal opslaan, zodat u moeiteloos de juiste documenten terugvindt en het risico op verlies van belangrijke documenten vermindert.

Professioneel imago

De eerste indruk is belangrijk. Met mobiele facturatie verzendt u professioneel ogende facturen met uw bedrijfslogo en branding. Het laat uw klanten zien dat u van aanpakken weet en voegt een klassevolle toets toe aan uw transacties.

Kostenbesparingen

Het afdrukken van papieren facturen, het betalen van verzendkosten en het bijhouden van fysieke dossiers vormen een behoorlijke investering. Met mobiele facturatie bespaart u geld op papier, verzendkosten en opslag. Het is ook nog eens milieuvriendelijk!

Gemakkelijk bijhouden

Mobiele toepassingen voor facturering hebben vaak functies om je facturen bij te houden. Op die manier blijft u op de hoogte wie er betaald heeft, wie niet en wanneer u uw geld kan verwachten. Het is alsof er een financiële assistent in uw broekzak zit.

–         Werken op afstand: Met mobiele facturatie kan u overal aan de slag. Als u onderweg, op vakantie of gewoon niet op kantoor bent, kunt u nog steeds uw facturatie op orde houden.

–         Minder stress: Facturen beheren kan stressvol zijn. Te late betalingen, zoekgeraakte facturen en ongeorganiseerde administratie kunnen hoofdpijn veroorzaken. Mobiele facturatiesoftware stroomlijnt het proces, vermindert de stress en zorgt ervoor dat u ’s nachts beter slaapt.

Kortom, mobiele facturatiesoftware is als een persoonlijke assistent voor al uw facturatiebehoeften. Het maakt uw leven eenvoudiger, uw bedrijf professioneler en uw financiën gezonder. Dus waarom zou u het niet eens proberen? U zal er versteld van staan hoeveel tijd en moeite u bespaart, zodat u zich kan concentreren op wat u het beste kan – het runnen van uw onderneming.

Heeft u interesse in mobiele facturatiesoftware en wilt u de mogelijkheden ervan bespreken? Neem gerust contact met ons op. Wij zitten graag met u samen en beantwoorden al uw vragen.

Wilt u onderweg kunnen factureren vanop uw smartphone of tablet?

cta shape.png

Het juiste facturatieprogramma kiezen

Overweegt u om met mobiele facturatiesoftware in zee te gaan? Wij willen ervoor zorgen dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt en dat uw facturatieproces zo vlot mogelijk verloopt. Alvorens u een keuze maakt, kan u dus beter de functionaliteiten van de verschillende facturatieprogramma’s onderzoeken. Hieronder vindt u alvast een lijst van de meest voorkomende opties.

1.      Gemakkelijk facturen aanmaken: Eerst en vooral wilt u mobiele software waarmee u gemakkelijk facturen aanmaakt. Het is niet de bedoeling dat u urenlang moet uitzoeken hoe het werkt. Zoek naar een gebruiksvriendelijke interface en kant-en-klare templates die u met uw bedrijfsgegevens kan aanpassen.

2.      Verwerking van betalingen: Het hele punt van factureren is om ervoor betaald te worden, toch? Kies dus een facturatiesoftware waarmee uw klanten u rechtstreeks via de factuur kunnen betalen. Hoe meer betalingsmogelijkheden, zoals kredietkaarten en digitale betaalsystemen, hoe beter.

3.      Onkosten bijhouden: Het is essentieel om uw uitgaven in de gaten te houden om uw bedrijf te beheren. Zoek een mobiele facturatiesoftware waarmee het mogelijk is om uitgaven bij te houden en te categoriseren. Zo wordt belasting betalen een fluitje van een cent en krijgt u een beter inzicht in waar uw geld naartoe gaat.

4.      Professionele templates: We hebben dit al eerder gezegd, maar het is een herhaling waard. Uw facturen vertegenwoordigen uw onderneming, dus zoek naar een programma waarmee u professioneel uitziende facturen kunt maken. Aanpasbare templates met het logo en de huisstijl van uw bedrijf zijn daarbij zeker een groot pluspunt.

5.      Toegankelijkheid: Als drukbezet persoon bent u altijd onderweg met uw onderneming. Kies daarom voor software die werkt op uw smartphone of tablet. Dit betekent dat u facturen zelfs kan versturen als u niet achter uw bureau zit. Dat is de essentie van “factureren onderweg”.

6.      Gegevensbeveiliging: Uw financiële gegevens zijn kostbaar en u moet ze beschermen. Zorg ervoor dat de software de nodige beveiligingsmaatregelen voorziet. Zoek naar functies zoals data-encryptie en beveiligde toegang die uw informatie veilig kunnen stellen.

7.      Integratie met boekhouding: Als u reeds boekhoudsoftware gebruikt, zorg er dan voor dat uw mobiele factureringssysteem hiermee kan synchroniseren. Dit betekent dat u dezelfde gegevens niet twee keer hoeft in te voeren, wat u tijd bespaart en de kans op fouten verkleint.

8.      Meldingen: Een goede app houdt u up-to-date. Het zou reminders moeten sturen wanneer betalingen verschuldigd zijn, wanneer uw facturen worden bekeken en wanneer u wordt betaald. Zo blijft u steeds op de hoogte.

9.      Cloud-gebaseerde opslag: Stel u voor dat al uw facturen en zakelijke documenten veilig in de Cloud zijn opgeslagen. Dat betekent dat u er altijd en overal toegang toe heeft. Geen zoekwerk meer in archiefkasten.

10.  Customer Support: Zoek tot slot naar een factureringssysteem met een goede customer support. Mocht u ooit tegen problemen aanlopen, dan wilt u weten of er een vriendelijk en behulpzaam ondersteuningsteam klaarstaat om u te helpen.

Vergeet niet dat het niet noodzakelijk is om een mobiel facturatieprogramma met alle toeters en bellen te vinden als u hier net mee begint. Kies er een die past bij uw huidige behoeften en budget. Als en wanneer uw onderneming groeit, kan u altijd upgraden naar een software met meer geavanceerde functies. Het gaat erom dat uw facturatieproces eenvoudiger en efficiënter zal verlopen, zodat u meer tijd overhoudt om u te richten op de groei van uw onderneming.

Easybox, uw mobiele facturatiesoftware

Er bestaan tal van verschillende facturatiesoftware die elk zijn eigen functionaliteiten aanbiedt. Het juiste programma voor uw onderneming vinden, kan dus een naald in een hooiberg zijn. U hoeft echter niet ver te zoeken. Easybox is ontworpen als mobiele facturatiesoftware met oog op kwaliteit en efficiëntie.

Dit wilt zeggen dat u met Easybox uw digitale administratie, offertes en facturatie mobiel kan verwerken. U heeft hier zelfs geen technische kennis of computerervaring voor nodig. Wij komen bij u langs voor een installatie waarbij wij u op weg helpen met een uitgebreide opleiding. Heeft u daarna nog vragen of problemen, dan kan u steeds bij onze customer support-dienst terecht. Zij blijven steeds tot uw beschikking.

Waarom zou u Easybox verkiezen in vergelijking met het grote aantal concurrenten? Ons facturatieprogramma biedt mogelijkheden aan die slechts weinig andere platformen kunnen aanbieden. Zo kan u Easybox koppelen aan leveranciers, waaronder CBO, Rexel, Desco, STG en Defrancq. Deze koppeling zorgt ervoor dat uw live de actuele prijzen van deze leveranciers kan terugvinden in het programma. Ook kan u deze in slechts een aantal kliks aan uw offertes of facturen toevoegen.

Daarnaast kan u producten en diensten die u vaak samen uitvoert/verkoopt groeperen in overzichtelijke productbundels. Ook deze kan u als een eenheid in uw offertes en facturen plaatsen. Om transparant en duidelijk ten opzichte van uw klanten te blijven, wordt de onderverdeling ook automatisch zichtbaar in uw opgemaakte documenten.

Om de volledige werking van Easybox met al zijn functionaliteiten te bespreken, kan u contact opnemen met een van onze experts. Zij onderzoeken welke opties voor uw onderneming van toepassing zijn en geven u hierbij de nodige uitleg.

Factureer zelf ook onderweg met uw mobiele facturatiesoftware

Wilt u zelf ook onderweg kunnen factureren? Ga dan aan de slag met mobiele facturatiesoftware. Easybox is een gebruiksvriendelijk facturatieprogramma waarmee u mobiel aan de slag kan gaan. Daarnaast brengt het programma nog een tal van andere voordelen met zich mee. Wilt u meer weten over de werking van Easybox en hoe u er mobiel mee kan werken? Vraag dan zeker een vrijblijvende demo aan. Wij komen bij u langs om het programma te tonen en uw vragen te beantwoorden.

cropped fav .png

Knowlegde base articles